BeSafe iZi Twist B i-Size, ADAC'tan En Yüksek Güvenlik Puanı'nı Aldı


  • Bebek Yaşam
BeSafe iZi Twist B i-Size, ADAC'tan En Yüksek Güvenlik Puanı'nı Aldı

BeSafe iZi Twist B i-Size, ADAC'tan En Yüksek Güvenlik Puanı'nı Aldı

BeSafe iZi Twist B i-Size, Mayıs 2020'de bağımsız test kuruluşları tarafından gerçekleştirilen ADAC / Stiftung Warentest oto koltuğu testinde en yüksek güvenlik derecesini elde etti.

 

BeSafe iZi Twist B i-Size, sadece Alman örgütleri ADAC ve Stiftung Warentest tarafından yüksek puan elde etmekle kalmadı, aynı zamanda İsviçre kuruluşu TCS tarafından da “şiddetle tavsiye edildi” ve 4 puan aldı. Avusturyalı ÖAMTC tarafından 5 yıldız aldı.

 

BeSafe için her şeyin önünde gelen ‘Güvenlik’ kriterinde almış olduğumuz yüksek puandan dolayı gurur duyuyoruz. BeSafe iZi Twist B i-Size, önden ve yandan uygulanan çarpışma testlerinde çok iyi performans gösterdi ve en yüksek güvenlik derecesi olan 'Çok İyi' puanına ulaştı. Böylelikle güvenlik açısından, 2020 bahar döneminde test edilen diğer tüm bebek ve yeni yürüyen kategorilerindeki oto koltuklarının önüne geçmiş oldu.

 

iZi Twist B i-Size'ı bu kadar özel kılan, yalnızca güçlü güvenlik performansları değil, aynı zamanda Evrensel Açı Teknolojisi ile neredeyse tüm araçlarda çocuk için en iyi oturma pozisyonunu sağlayabilmesidir.

 

Evrensel Açı Teknolojisi

BeSafe olarak; test laboratuvarlarındaki sonuçların dışında da güvenlik çözümlerine aynı derecede önem vermekteyiz. Bu yüzden Evrensel Açı Teknolojisi'ni tanıtmakta fayda görüyoruz.

Tüketici araştırmaları ve müşterilerden gelen geri bildirimler, dik duran çocuk oto koltuklarının ebeveynler ve çocuklar için büyük bir sorun olduğunu gösteriyor. Çocuklar oto koltuğunda arka yönelimli oturduklarında kafaları öne doğru düşüyor. Bunu önlemek özellikle küçük bebekler için daha fazla önem kazanıyor.

Evrensel Açı Teknolojisi sayesinde, araç koltuğu ne kadar dik olursa olsun, çocuk her zaman rahat bir açıda oturur. Bu teknoloji koltuğu yatay olarak monte etmenizi sağlayan özel bir taban tasarımına sahiptir ve bu özelliği sayesinde neredeyse tüm araçlarda dik koltuk açısını dengeleyebilir. Bununla birlikte, Evrensel Açı Teknolojisi’nin bu olumlu etkisi, ADAC / Stiftung Warentest gibi test kuruluşları tarafından göz önüne alınmaz. Ancak, Besafe gündelik hayatta çocuklarımıza rahat ve sağlıklı bir kullanım sağlamak için, Evrensel Açı Teknolojisi’ni geliştirdi.

 

ADAC ve Stiftung Warentest Nedir ve Çocuk Oto Koltuklarını Nasıl Test Ederler?

ICRT (Uluslararası Tüketici Araştırma ve Testleri) adına Alman tüketici konseyi Stiftung Warentest, yılda 2 kez, Avrupa'da yeni üretilen çocuk oto koltukları için bağımsız bir test yayınlamaktadır. Çarpışma testleri ve güvenlik değerlendirmeleri ADAC'ın test laboratuvarlarında gerçekleştirilir. Testlerin diğer kısımları Avusturya ve İsviçre Otomotiv Birlikleri ÖAMTC ve TCS tarafından yürütülmektedir.

Bir çocuk oto koltuğunun güvenlik puanı, 64 km / s hızındaki ön darbe testi ve 27 km / s hızındaki yan darbe testindeki performansının birleşimidir. Bu güvenlik puanı toplam test sonucunun % 50'sini oluşturmaktadır.

Geri kalan kısmı; yanlış kullanım, kurulum, söküm, konfor gibi yönlerin ele alındığı, %40’ı kullanım ve %10’u ise ergonomi ile ilgili kıstaslardan oluşmaktadır. Ek olarak, her koltuk zararlı kimyasallar açısından da kapsamlı bir şekilde test edilir.